Uptown streets

Kollade runt bland New York albumet och hittade dessa bilder tagna i uptown. I området finns alla större märkesbutiker så som Tiffany, Marc Jacobs, Michael Kors osv.
Kännde oss som gossipgirl-gänget i de finare området och gick runt och drömde om de dyra väskorna. 
Nu när de är så otroligt mörka dagar i Sverige vill man inget annat än åka tillbaks till den underbara ön.

Jullistan

Första advent idag och tycker det passar perfekt att göra ett julinlägg!
 
1. Pepparkakor eller lussebullar? Båda är ju så otroligt goda men måste någ välja lussebullar.
 
2. Skumtomtar eller knäck? Älskar knäck!
 
3. Ischoklad eller marsipan? Jag är en chokladtjej så det får bli ischoklad.
 
4. Köttbullar eller prinskorvar? Två av de få sakerna jag faktist gillar på julbordet, men prinskorvar känns lite extra juligt så väljer det. 
 
5. Julkorv eller julskinka? Gillar verkligen inget av de...
 
6. Lax eller sill? Älskar lax annars men den som finns på julbordet brukar vara kall, vilket jag inte är ett fan av så väljer sill före.
 
7. Sylta eller pastej? Leverpastej alla dar i veckan.
 
8. Paradis eller Aladdin? Aladdin, tycker mer om mörkchoklad än mjölk choklad.
 
9.Revbensspjäll eller Janssons? Ribs (hearteyes)
 
10. Glögg eller julmust? Då jag inte gillar kolsyra så väljer jag glögg hellre.
 
11. Rödbetsallad eller dopp i grytan? Tycker verkligen inte om något..
 
12. Ris a la Malta eller gröt? Gröt är typ det bästa jag, men måste säga att båda är sjukt goda
 
13. Hemma eller borta? Spelar ingen större roll, sålänge jag är med nära och kära!
 
14. Utomlands eller Sverige? Sverige är fantastiskt under julen.
 
15. Ge eller få? Haha, måste ändå säga att det är lite bättre att få än ge. Älskar att köpa julklappar till andra men väl på julafton vill jag öppna mina paket.
 
16. Mysteriet på Greveholm eller Sunes jul? Sunes.
 
17. Chokladkalender eller paketkalender? Choklad.
 
18. Plastgran eller äkta? Vi har alltid äkta, de luktar så gott då!
 
19. Arne Weise eller Ernst? Ernst my darlig!!!
 
20. När vill du att första snön ska falla? Typ i början av December.
 
21. Har du haft en grön gräsmatta på julen? Jaa, tyvärr
 
22. När är det dags att pynta? 1:a advent
 
23. Kan du komma på något negativt med julen? Nej, inte för min del. Alla är så glada och man umgås med de man tycker om!
 
24. Favorit julfilm? Tycker alla Disney filmer är som bäst under vintern.
 
25. Favorit julkalender? Lasse och Majas dektertivbyrå.
 
26. Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Mätt på ju?? Aldrig! Älskar julen.
 
27. När öppnar du dina julklappar? Brukar öppna ett elr två paket på morgonen och resten efter Kalle.
 
28. Favorit juldoft? Chailatte är sjukt god och julig.
 
29. Vad framkallar mest julstämning? Snö, mysbelysning och julmusik.
 
30. Vad är viktigast med julen? Att få vara med släkten och att alla är glada.
 

Dear Santa...

1,2 - Doftljus // 3,4 - Prydnadskuddar från H&M // 5 - Hur fint är det inte med baddräkter? // 6 - En vit kappa är något som läng funnits på min önskelista // 7 - Grå koftor passar till allt och är såå söta // 8 - Mjukisar kan man aldrig ha för många av // 9 - Nagelbandskräm från Lush // 10 - En bok // 11 - Sminkborstar
 
Gaaalet att det närmar sig jul, vad önskar ni er av tomtefar?

Bahama Mama - perfect bronzer

Sista dagen i New york sprang jag och Em runt bland alla Time Squaer´s alla drugstores bara för att hitta en butik som sålde The Balms produkter. Ett märke jag bara hört gott om och mitt blush därifrån är något jag dagligen använder och stor älskar det.
 
Men tillslut hittade vi det vi sökte efter och med mig hem fick jag Bahama Mama bronzer. Har använt det några veckor nu och är sååå nöjd. Det är en väldigt kall färg som passar perfekt för contour.
 
Ni hittar Bahama Mama här ♡

Dags att ta det lugnt?

Hur kan det vara så otroligt mycket nu? Bara för någon vecka sen låg jag i fas med allt i skolan och läget var helt under kontroll nu vet jag inte vart allt kommit ifrån, bara ramlar in prov, inlämningar och deadlines. Helt sjukt att terminen börjar dra sig mot sitt slut, min nästsista termin av grundskolan är alltså snart över.
Vad gör jag under dagarna da? Går till skolan, går hem från skolan, pluggar efter skolan och går och lägger mig för att sedan gå tillbaks till skolan. Känns som mitt liv enbart kretsar runt den där tegelbyggnaden just nu.
 
Så vad är kvällens planer, dags att faktiskt ta det lite lugnt? Finns inte på världskartan!!! Jag har ett prov, en inlämning och till sist ska jag hålla en redovisning. Vet knappt vad jag ska börja plugga till....

Et glittrande sagoland

Har helt glömt bort hur vacker vintern är. Och nej detta är inte gamla bilder utan splitternya från helgen. Jag har spenderat de senaste dagarna i kalla Dalarna och tagit långa promenader i skogen. Bilderna min älskade stora syster Emelie tog där är ju bara helt magiska. Det glittrar i frosten, glänser i isdroppar och solen ger en stark guldnyans skapas av solen. Måste även tilllägga att det var ännu vackrare i verkligheten. Vinterväder får skogen att kännas som en sagovärld. Längtar tills snön börjar falla här i Stockholm nu!

F I K A

Något vi var riktigt duktiga på att göra i NYC var att fika. Oj så mycket kaffe jag drack på den underbara resan. När man gick så mycket mellan avenyena så behövde man pauser och då passade vi alltid på att sätta oss på närmaste fik. Men jag som älskar allt sött klagade verkligen inte. Tyckte det här cafét, som jag såklart glömt namnet på, hade en så otroligt mysig uteservering där vi satt när solen var som starkast på himlen.
Super härligt!

fall in Central Park

En park mitt i stan, och inte vilken stad som helst utan "the city", kan ju inte bli mycket bättre. 
Tycker att dagen i Central Park blev höjdpugnten av hela resan. De var otroligt fint väder och att det var höst gick verkligen inte att missa, träden hade förvandlats från gröna till röda och löv låg längst med hela gräsmattan. Var flera stycken som dansade breakdans på asfallten som var sjukt grymma och det gröna områden hade mycket att erbjuda. Vi t.ex hamnade på en skridskobana, och åkte runt tills svettan rann. Var riktigt hög musik och banan var omringad av alla skyskrapor.
Så om ni är i New York MÅSTE ni ha en hel dag i C.Park och bara strösa runt.

#tbt Den drömigaste brunchen

Dessa bilder får verkligen hela min mun att vattnas, mage att kurra och ögon att formar till hjärtan. Torsdag idag och räknade precis ut att denna sommriga lunch ägde rum för exakt 23 vecko sedan, också på en torsdag.
Gjorde den drömigaste brunchen ever tillsammans med Isa och Linni. Om vi blev mätta? Oooojaaa, vi åt kakor, frukt, smoothie, choklad, bacon och ägg röra tills vi sprack typ. Solen var varmare än den vart under hela sommaren och vi bara njöt av sommarlovet på högsta nivån.
En dag jag gärna skulle vilja återuppleva!

The perfekt outfit

Att sätta på sig en outfit likt vad en modebloggare skulle bära är inte alltid det enklaste med sina gamla lite halv tråkiga plagg. Men jag har lite tips som jag själv brukar följa för att få mig att se så fancy ut som möjligt, haha. Är ni redo att höra de?
 
¤ Färger - Att ha en hel svart klädsel blir väldigt enformigt, men att istället ha 7 olika färger gör det istället för mycket. Jag brukar alltid försöka få mina outfits att ha 3-4 färger då minst en av dem är en neutralfärg som, vit, marinblå, grå eller svart.
Tex Vita jeans, svarta skor och väska, vitt linne, ljusblåkofta och silvriga ringar. Inte svårare än så
 
¤ Modell - Det är ingen höjdare att ha på sig kläder som får en att känna sig som en ballong eller en pinne. Därför brukar jag välja att ha något luftigt och något tight plagg i varje dag
Tex Boyfriend jeans med en figursydd topp eller bootcut jeans med blus som sitter åt midjan
 
¤ Finishen - Jag går sällan smyckes fri och nästan aldrig utan ringar som pryder mina fingrar. Alla outfits blir så mycket mer speciella med accessoarer. Ös på med diamanter, too much is just perfect!
Några av mina alla ringar som finns i mammas gamla skrin som nu är mitt!

Små guldvärda vardagssaker

 Jag älskar att vakna upp till sovmorgon, men vad som är det mest underbara med dessa mornar är mina läng och stora frukostar. Det ska finnas kaffe, gjärna med skummadmjölk, yougurt med något extra och gott bröd. Finns inget som kan starta min dag bättre än det.
 
Lika mycket som jag älskar kaffe på morgonen älskar jag te på kvällen. Att sitta ihopkuren i soffan under den varmaste filten och smutta från sin mugg är bland det mysigaste man kan göra en måndagskväll.
 
Många av er vet säkert vilken hatkärlek det finns att hämta från klädern. Vi kan få såna kickar av att köpa nya kläder men aldrig har vi något att ha på oss. Men jag blir så lycklig av att ha på mig mina favorit plagg, de som får mig att kännas som jag är snyggast i världen och som man ständigt får frågan vart kläderna är köpta.
 
Jag har turen att ha tre underbara systrar som även är mina bästa vänner. Att ha skrattanfall medans man borstar tänderna, ligga i någon av våra sängar och snacka shit innan vi ska sova eller kikla varandra till vi får hika av allt fniss kan ger mig oerhört mycket glädje.
 
Jag är oftast den i familjen som är först hem efter skolan och det kan dröja flera timmar innan någon annan kommer hem och ger mig sällskap. Därför vill jag även få med en femte pugnt på min lista, som gång på gång gör mig otroligt glad; Nämligen när mamma kommer hem och visslar.
 
Vilka är dina små guldkorn i vardagen? Det känns otroligt viktigt att uppskatta alla småsaker nu under mörkare tider, därför tycker jag alla ska skriva sin egna lista med de saker som gör just de lyckliga och göra pugnterna så ofta du kan.

Så mycket som en Söndag kan erbjuda

Jag vet inte hur många av er som är ett Sex and the city fan eller om ni ens sett filmerna eller serien, men jag bara älskar att titta på det. Filmerna har jag sett om och om igen och kommer aldrig trötta och serien är jag inne i nu men har inte sett klart alla säsonger. Att komma till New York efter att ha sett karaktärerna springa runt på manhattans gator kändes som en dröm som jag redan berättat men nu till en ännu mer drömigare händelse!
 
Vi hade bokat bord på ett riktigt mysigt brunchställe, och var i fullgång med att bestämma något att beställa in av alla goda saker från menyn när Anna, min bonusmamma, böjer sig fram och säger till oss barn "Tjejer titta riktigt noga nu" och nickar lätt mot dörren till resturangen vi satt på. 
Där står ingen mindre än Miranda Hobbes, en av huvudkaraktärerna från min älsklings serie, M I R A N D A!!!
Eller ja Cynthia Nixon som hon heter egentligen. Men jag blev så lycklig över att få se henne på riktigt och äta på samma ställe som hon. 
 
Inte nog med att få se en kändis. Maten var gudomligt smarig i sig, jag beställde grekisk yoghurt med gronola och bär. Efter besöket gick vi även till gatan där Carrie, en annan karaktär bor i Sex and the city och där större delen av serien spelas in.
 
Den söndagen kommer alltid minas tydligt!

#tbt Ett vitt landskap

Vinten är som bäst när snön ligger tjock i backarna och foterna är fastspänd i en bräda.
I vintras så åkte skolan till Rome alpin och kan bara prata gott om den dagen. Jag och Linn tog första liften upp till brantaste backen, inget att rekomendera, slutade med att Linn tog av sig skidorna, halka ner, behövde gå upp i backen för att hämta sina två långsmala brädor och sen halka igen. Vi båda skrattade tills vi grätt och resten av dagen höll vi oss till de gröna backarna, gick lite bättre då, haha.
Längtar något otroligt till att få ge mig ut i backarna igen, men först måste bara snön komma...

Det är aldrig för tidigt

4 favoriter från december 2014
Om ni bara såg mig nu, jag sitter vid mitt skrivbord med lapptopen upp, en stoor kopp med grönt te, levande ljus och julmusik i högtalarna. Julkänslan kan nog inte bli större, eller det är klart, lite snö utanför fönstret hade inte skaddat. Känns som julen är runt hörnet trotts att det är över 40 dagar kvar (den tiden kommer dock gå fort).
Förra julen åkte jag, mamma och Emelie iväg till Thailand vilket var helt underbart. Vi firade jul med pappa några dagar innan vi åkte men jag fick inte riktigt den riktiga julkänslan. Att redan maximera feelingen redan nu känns riktigt härligt.
Nu ska jag plugga i denna härliga advent atmosfär och bara längta till den 24:de.

Från att vara en hobby till stress

Heej mina vänner, hur mår ni?
Det har gått låång tid sen jag kom hem från New York men jag har knappt hunnit visa några bilder än, därför slänger jag in några från när vi gick på Brooklyn Bridge. Men senaste tiden har jag verkligen haft så mycket att göra, både i skola och annat och den lilla tid jag tagit det lugnt har jag inte alls varit tillräckligt kreativ för att sätta mig och skriva. Bloggen har gått från att vara det bästa jag vet och kan ägna timmar åt till att bli ett stressmoment. Efter att ha tagit ett litet avstånd från min portal har jag funderat hur jag ska göra med ollisbilder. Självklart vill jag inte sluta blogga, utan bara minska en anning på stressen till att göra det varje dag. Jag gör det ju för att det är kul, inte för att jag måste!

Honey, u can't say no to waffles

Något man bara inte får glömma göra när man är i New York är att ät våfflor, för det är ett stort MÅSTE. Vi hittade ett ställe som sålde det Belgiska underbara bakverket bland downtown's alla gator, men kommer inte ihåg namnet på fiket. Där kunde man få allt möjligt på sin våffla, på min kunde man i alla fall hitta blåbär, karamelliserade valnötter, chocklad sås och florsocker. Kunde nog inte blivit smarigare.

#tbt min vackra hemstad

Det är lätt att man glömmer hur fin ens hemstad är när man ser den varje dag, men när man väll tar sig tid för att uppleva turistdelen av den får man verkligen upp ögonen på nytt.
Jag är uppvuxen i huvudstaden och har alltid bott i förorter inom Stockholms kommun. Men en eftermiddag i tidig sommar åkte jag och Linn in till Gamla Stan och bara njöt av utsikten, åt årets första glass och fotade. 
 
Uppmanar alla att besöka staden de bor i som turist, oavsett vilken årstid det är. Ni kommer bli förvånade över hur fint det är överrallt!

Stans första intryck

Första dagen på Manhattan vaknade vi upp otroligt tidigt p.g.a getlagen men dagen startades på cosí, ett kafé precis rakt över gatan från vårt kafe som sedan blev vårt varjedag-frukostställe. De hade verkligen det godaste brödet ever! Efter mat i magen tog vi oss med tunnelbana ut för att utforska.
 
Redan första sekundrarna blev jag nog kär i New York, att gå runt bland de olika avenyena gav mig fjärilar i magen och ett stort leende på läpparna. Husen var så otroligt höga, efter en hel dag hade vi fått nackspärr allihop av att titta upp mot skraporna. Något nytt faccinerade mig gång på gång och jag saknar det redan.
Jag skulle verkligen inte ha emot att bo i staden något år, de hade varit som en dröm!

Upp och iväg

Halloj alla, känns som det var tusen år sen jag satt och skrev. Nu är jag hemma igen, tillbaks vid skrivbordet i mitt flickrum och har precis laddat in alla foton från resan. Innan jag åkte till New York hade jag tänkt att underhålla er med mobilinlägg så förberedde därför aldrig några tidsinställda inlägg, men väll där upptäckte jag att hotellet inte hade wi-fi så det blev därför ingen uppdatering. Nu är jag däremot jätteexalterad till att visa er bilderna som tagits där, kommer dela med mig av allt i olika inlägg men börjar med de tre ovan innan vi ens hade lämnat Sverige.
 
Sex spända personer som sprang runt bland Arlandas taxfreeavdelning och åt en frukost innan planet åkte. Känns som det var så nyligen men samtidigt som så längesen. Lovet gick otroligt fort trots det har jag hunnit med och upplevt mer än vad jag brukar göra på flera månader. Tiden gör mig så väldigt förvirrad men det är det som gör resor underbara; de är som små ett viktigt kapitel man kommer vilja läsa igen för tiden när man befinner sig på en annan plats på jordklotet är som en sagovärld.